Dagindeling

 
Tussen 8.45 en 9.00 uur worden de peuters gebracht. Papa of mama kan gerust even blijven om samen iets te doen. De overgang van thuis naar de peuterspeelzaal verloopt dan gemakkelijker.

Tussen 9.00 en 10.00 uur kunnen de peuters vrij spelen in de poppenhoek, de bouwhoek of het leeshoek. Bij de tafel wordt gespeeld met allerlei materiaal als puzzels, kralen, lotto's enz. 

Om 9.30 wordt er opgeruimd om daarna met de meeste kinderen even te gaan plassen. De rest mag vast aan tafel gaan zitten. 
 

Van 9.45 tot 10.15 zitten we in een grote kring aan tafel om te zingen, te luisteren naar elkaar en iets te eten en drinken. Een moment van rust en gezelligheid. Na het fruit eten wordt er een werkje of een andere activiteit gedaan. 
Ook is er de mogelijkheid om te experimenteren met expressiemateriaal als klei, papier, verf, wasco en plaksel. Het gaat daarbij niet om het resultaat, maar om het plezier wat peuters eraan beleven. 

Om 10.45 is de verdroog ronde van de luiers.

Vanaf 10.45 uur spelen we buiten in en om de zandbak, een veilige en ideale speelplek voor uw kind. Bij slecht weer spelen we binnen. 

Tegen 11.45 ruimen we op en sluiten we de speelochtend af. De ouders halen hun kind weer op. De dagindeling kan soms wat afwijken in verband met verjaardagen en feestjes.